Bamboe naturel schuren en lakken

Deze aanvraag voor het schuren en lakken van een bamboe parketvloer is via het formulier op mijn website binnen gekomen. De meeste bezoekers vinden dit heel makkelijk en op werkdagen binnen 24 uur een prijsopgave in de mailbox. “Ik weet het, ruim begrip die 24 uur!” . Maar deze vloeren moeten ook gelegd en geschuurd worden, en dan doe ik het maken van prijsopgaven in de avonduren na het werk.

Okee, waar was ik? Oh ja, formulier, website. Bij de opmerking had de klant aangegeven dat de vloer wat slijtage plekken vertoonde. Dacht bij mezelf: ‘Dat is weer een mooie uitdaging voor mij’. Zoals ik al eerder meldde mail ik altijd een prijsopgave van wat dat nou gaat kosten om de vloer weer als nieuw te maken. Na een korte tijd ontving ik een mail van de klant of ik een afspraak kon maken om de vloer te bekijken en op te meten. Nu ben ik heel nieuwsgierig geworden naar wat de uitdaging gaat worden, en heb direct een afspraak gemaakt voor het inmeten.

Het opmeten van de vloer

Eenmaal aangekomen op het adres sta ik voor de deur. Tref daar een bordje op de deur met de tekst; ‘Het is hier gezellig’.

En inderdaad, ik word vriendelijk ontvangen en er wordt mij een kopje koffie aangeboden. Dit aanbod sla ik niet af 🙂 En het is dus ook echt gezellig zoals er beweert werd.

Tegelijkertijd scan ik de vloer op de slijtage plekken. En die zijn zo getraceerd. Bij de eethoek, in de keuken en het kantoorgedeelte. De zijn de meest voorkomende plaatsen van vloer slijtage.

Ik ga met mijn laser meter door de benedenverdieping heen om alles op te meten. Zowel de oppervlakte en de platte afwerklijsten die ook vervangen moeten worden. Tevens bespreek de optie die met het schuren en lakken van een parketvloer mogelijk zijn. Er wordt gekozen voor een matte lak. Na het prettige gesprek verlaat ik het gezellige huis. En ga ik naar een ander gezellig huis om de offerte te maken. Waar ik, nadat ik deze had doorgemaild, kort erna het akkoord kreeg om de werkzaamheden uit te mogen voeren.

Het schuren kan beginnen

Nadat al het grof geschut binnen staat ga ik beginnen met het schuren van de vloer. Ik kijk nog even naar de slijtage plekken en die lachen mij tegemoet. Ze weten nog niet dat het lachen hun zal vergaan als korrel 40 over hun oppervlak gaat.

De vloer veranderd van geel en zwart/grijs naar wit. De kleur van bamboe naturel. De plekken zijn weg en de vloer is helemaal glad geschuurd aan het einde van de dag, waarna deze zijn eerste grondlak laag krijgt.

Aflakken

Wist je dat ik vloeren altijd 3 maal lak? 1 maal grondlak en daarna 2 maal aflakken. Dit voor een optimale bescherming tegen slijtage.

Maar als eerste voor het aflakken de platte afwerklijsten monteren, van echt bamboe. En als dat is gedaan dan kan de eerste aflak laag erop.

De volgende dag breng ik na het tussen schuren voor een optimale hechting de laatste aflak laag aan.

De klant komt nog even spieken en vindt het zeer mooi geworden. “Het is net zo als toen de vloer werd gelegd”. Als nieuw dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.