Bamboe parket

Bamboe parket is een mooi alternatief voor hout. Het kan voor veel doeleinden ingezet worden. Denk aan meubelen, interieurafwerking, creatieve decoraties, maar is ook voor vloeren uitermate geschikt en het is in veel kleurvariaties te verkrijgen van donker tot licht.
Bamboe is bovendien ook een ecologisch verantwoord product. Het is vaak harder dan normaal hout. Het is eigenlijk geen hout maar een grassoort. Er hoeven er geen hectares bos of regenwoud gekapt te worden, want het is een snelgroeiend product. Wel 30 tot 50 cm per dag groeit een Bamboeplant in het groeiseizoen.
Overigens hoeft u niet bang te zijn dat de pandaberen hierdoor bedreigt worden. De takjes die zij eten zitten veel te hoog voor deze dieren.

Bamboe en Parket

In de parketbranche heb je de side-pressed en de plain-pressed. Bij side-pressed zijn de latjes op de zijkant tegen elkaar verlijmd.
En bij plain-pressed zijn de latjes plat tegen elkaar verlijmd.
En dan is er de naturel kleur die wit tot gelig is, en de caramel kleur die bruin van kleur is. De laatste krijgt zijn bruine kleur door het karameliseren van het bamboe dit wordt bereikt door het te stomen.
Bamboe is net als bij houten vloeren in diverse patronen te verleggen, denk aan stroken, hoogkant en visgraatmotief.
En de vloer zijn tegenwoordig ook met click verbinding en kant en klaar te verkrijgen zodat u ‘verhuisbaar’ parket hebt. Diktes variëren van 5 tot en met 15 mm.

Voor meer informatie? Ga naar: Moso

Kortom: Bamboe is een zeer mooi product en vooral als u voor duurzaamheid gaat!

Meer informatie of prijsopgave? Klik hier

Varianten in bamboe parket

                                                                   Foto’s van bamboevloeren