Eiken plankenvloer repareren

Plankenvloer repareren

Via de buren waar ik een paar jaar geleden de vloer geschuurd had, zijn deze mensen bij mij terecht gekomen. Mooi hĂ© 😉 . Bijna een jaar ervoor een offerte uitgebracht want de klanten wilde eerst een begroting voor de verbouwing maken. Logisch!

Er moest reparatie werk gedaan worden omdat er tussen de hal en de woonkamer een zwarte stalen pui moet komen en die is een stuk dunner dan de oude pui. En dan de gehele vloer schuren en weer een nieuwe olie laag aanbrengen.

Na bijna een jaar…

Krijg ik een bericht van de klanten dat de werkzaamheden ingepland kunnen worden. Echter komt er wel iets meer werk bij werd er gemeld. Toch wel even handig dat ik even poolshoogte kom nemen. De aannemer was ook van de partij en kon met hem ook Ă©Ă©n en ander doornemen.

De extra werkzaamheden lag aan het feit dat er nieuwe radiatoren aan de wand komen in plaats van die lelijke radiatoren op pootjes. Op zich geen probleem maar kost wel iets meer tijd dan alleen een plank er tussen maken wat eerste instantie de bedoeling was.

Uiteraard moest de offerte hierop aangepast worden.

Aan de slag.

De reparatie was het eerste punt van aanpak. De werkzaamheden nemen een dag in beslag en is ene pittige klus.

Doordat de maat van de bestaande vloer niet meer leverbaar is heb ik de planken zelf op maat gemaakt, wat dus inhoudt dat de planken op breedte en op dikte aangepast moest worden. Tevens moest er een nieuwe mes en groef in gefreesd worden. Dus kon het hele gereedschap circus neerstrijken in de woonkamer. En dan ben ik best wel blij met een goed stukkie gereedschap.

Na een dag lekker klussen had ik de planken in de vloer gemaakt en nadat de wanden door de stukadoor zijn gespoten kan er 2 weken later begonnen worden met het schuren van de vloer.

Lekker schuren.

Amerikaans eiken is een mooie houtsoort om te schuren. Tijdens het schuren kom je de ene mooie tekening tegen na de andere. Amerikaans eiken is namelijk te herkennen aan de vele vlammen. De vlammen komen door het dosse zagen van de boomstammen. Nadat de vloer geschuurd is kunnen de MDF plinten geplaatst worden.

MDF plinten.

De plinten waarvoor is gekozen is het type New-York afgelakt in RAL9010. Er waren wel wat schuine muren aanwezig dus kwam het weer aan op vakmanschap. De verstekken moeten natuurlijk mooi strak zijn. Zoals op de website staat “De lijst om het schilderij”. Na het monteren kit ik de plinten aan de bovenkant af.

De afwerking.

Na het af-plinten van de vloer kan de vloer de laatste keer ‘krasvrij’ gepolijst worden, wat erg belangrijk is voor kleurolie, en afgewerkt met 2-componenten olie van Loba in de kleur White.

Ja…, en dan komen de vlammen waar ik al eerder over vertelde nĂłg beter tot hun recht.

Weer een mooie vloer opgeleverd met zeer tevreden klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *