Grey wash olie

Grey wash olie is een term die vaak genoemd wordt bij klanten. Het is een afgeleide van ”White wash”, maar dan in het grijs. De klant wil dan vaak een vloer met een grijzige uitstraling. Heb ze niet alle vijftig maar heb er wel een heel scala van.

Grijs is de trend voor het kleuren van vloeren, van licht tot donker.

Gaat het niet vervelen?

Nee, blijkbaar niet. De klanten waar onlangs de vloer is geschuurd die wilde weer bijna dezelfde kleur op de vloer terug. Maar omdat ze de nieuwe bewoners van het huis zijn wilden zij de vloer weer laten schuren zodat deze weer als nieuw eruit zou gaan zien. De kleur van de vloer had waarschijnlijk mede de doorslag gegeven om het huis te kopen.

Kan me er ook iets bij voorstellen dat de klanten de vloer geschuurd wilden hebben, er zaten wat plekjes op die ooit met een schuursponsje getracht zijn weg te halen. Wat weer resulteerde in witte plekjes die dof uitsloegen. De vloer was dus grijs met witte stippen bij de ingang van de woonkamer. 😉 Schuren met een schuursponsje, doe dit niet!!!

Naast de witte plekjes is het ook wel fijn dat je weer lekker op een frisse mooie vloer kan gaan wonen, kan me er iets bij voorstellen.

Kleurstalen bekijken

Tijdens mijn bezoek had ik mijn kleurenwaaier weer in de aanslag. En wat ik al eerder schreef; de klant wilde bijna weer de zelfde uitstraling maar wilde de andere opties ook zien.

Na de kleuren op de waaier aandachtig te hebben bestudeerd kwamen ze toch weer op bijna dezelfde kleur uit als dat er nu op de vloer was aangebracht.

Er werd gekozen voor Loba Impactoil kleur Grey. Een mooie warme grijstint die grijs/bruin oogt. Echt mooi!

Naar aanleiding van mijn bezoek is er een offerte gemaakt die kort daarna goed werd gekeurd en kon daarna de werkzaamheden in gaan plannen.

Schuren van de vloer

Na een lekkere kop koffie werd er gestart met het uitfrezen van de vellingkanten. Toen die schoon waren gefreesd kon er begonnen worden met het schuren van de vloer. Altijd mooi om te horen van klanten als er een mooie blanke vloer onderuit komt; ”Kan die niet zo blijven?”. Geen goed idee want de bescherming van de vloer is nul. Er zijn wel opties maar die staan in mijn andere blog voor vloeren met een Invisible look ook wel natural look. En bovendien moet dit ook weer bij je interieur passen als je alles op een grijze vloer hebt afgestemd.

Nadat de vloer weer heel mooi stofvrij is geschuurd en netjes glad gepolijst kan de vloer behandeld worden met de olie. De vloerolie moet altijd even goed intrekken want anders heeft de vloer GEEN bescherming. Na een paar keer boenen met machine wordt de vloer steeds mooier, dat is altijd genieten.

Het is een 2-componenten olie, dus na uitharding vlekbestendig en slijtvast!

Zodra de werkzaamheden klaar zijn komt de klant kijken en zie ik twee tevreden en blije gezichten. ”Zelfs nog mooier als dat de vloer ervoor was.”

Missie geslaagd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.