Hoort zegt het voort

Zoals ik al vaker vertelde in mijn eerdere blogs werk ik veel via recommandaties ofwel aanbevelingen en een term die we ook veel horen, hoort zegt het voort. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vakwerk loont

De meeste mensen weten mij te vinden via Google. En daar kom ik, nadat mijn offerte is goed gekeurd door de klant de vloer schuren. Meestal hoor ik al tijdens de koffie bijvoorbeeld: ” Het wordt al netjes zeg! Vrienden van ons hebben ook parket en dat moet ook  hoog nodig geschuurd worden.  Vindt je het goed als ik hun jouw telefoonnummer geef?”.  “Natuurlijk vind ik dat goed”, zeg ik dan. En als de vloer echt af is dan zijn de mensen vaak nog verbluft dat ik van hun versleten vloer weer een nieuwe vloer heb gemaakt. Meestal kort erna komt inderdaad het beloofde telefoontje.

Het telefoontje

‘Tring….’. “Ja goedendag ik heb uw nummer van vrienden van mij waar jij de vloer een ware metamorfose hebt laten ondergaan, en nu willen wij precies hetzelfde met onze vloer door jou gedaan hebben”. Kijk dat vind ik nou het beste compliment wat je kunt krijgen. “Kun je een keer langskomen om onze vloer op te meten en ons van een degelijk advies voorzien?” “Uiteraard” zeg ik tegen de klant. En plan gelijk een afspraak in om de vloer op te meten en te bekijken.

 Het bezoek

Op de afgesproken tijd kom ik aan op bij mijn klant. Klant is bij mij te zien en ik begrijp waarom. Ik tref een verwaarloosde vloer aan die in die zin dat hij te veel is schoongemaakt. Nou hoor ik je denken: ‘Verwaarloosde vloer door  het schoonmaken, ja natuurlijk’. Ja echt. Dit komt door dat de mensen heel veel allesreinigers gebruiken op de vloer in het kader van dat maakt toch ook schoon, het is immers een allesreiniger. Nee! Deze laten een laag achter en als je er maar genoeg van die lagen aanbrengt krijg je zogenaamde stapel lagen. Kenmerkend door het smoezelig worden van de vloer en het streperig worden.

Maargoed, deze vloer kon ook wel een opknapbeurt gebruiken want vooral in de keuken heeft deze parketvloer op zijn donder gehad.

Ik meet ondertussen de vloer op terwijl ik er een bakje koffie voor mij wordt gemaakt. Na het opmeten wordt er gevraagd wanneer ik zou kunnen om de vloer weer mooi te maken. Ik geef een datum door en hoor gelijk: “Plan maar in!”

Dat is nou het mooie als je vakwerk aflevert. De nieuwe klant weet wat voor werk ik aflever dus dan is het al snel goed.

Ik roep het nogmaals: “Vakwerk loont!”

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *