Houtenvloer of parketvloer schuren

Houtenvloer of parketvloer schuren.

Als de vloer houtenvloer of parketvloer slijtage plekken vertoond, of je wilt de vloer een totaal andere uitstraling geven, kun je overwegen om de vloer door een vakman te laten schuren of renoveren. Een vloer schuren is een klus wat je als leek niet zelf moet gaan doen. Iedereen kent wel iemand die dat ooit zelf heeft gedaan en dat degene er zelf ook niet over te spreken was. Of juist vol trots zijn ‘kunstwerk’ aan je laat zien, dat je bij jezelf denkt… dat is niet zo fraai geworden. Daarom zijn er dus twee redenen om de vloer te laten schuren door de vakman/professional.  Zie de foto van het beeld wat er kan ontstaan als de vloer niet vakkundig is geschuurd.

parketvloer
Hoe het niet moet!

Je ziet in de vloer allemaal kuilen van het schuren waar men te lang met de machine is blijven staan. De machine vreet zich in het hout met dit bobbelige resultaat tot gevolg.

Stofvrij parketschuren

Los van het feit dat je je vloer het beste kunt laten schuren door een vakman, schuurt deze de vloer ook altijd stofvrij. Lees stof-arm! Want helemaal stofvrij is het nooit, want er circuleert ook altijd gewoon huisstof door het vertrek dat opwaait door het toerental van de machines, ondanks er altijd goed is schoongemaakt en stof gezogen. Maar de houtstof verspreiding wordt tot een minimum beperkt. Stofvrij schuren van houtenvloeren is overigens verplicht! Want houtstof is bovendien schadelijk voor mens en dier. Let hier alsjeblieft op als u op google of een andere zoekmachine op zoek bent naar een goede parketteur. Als er een aanbieder is die vloeren schuren en afwerken veel goedkoper aan kan bieden doet deze dat vaak niet volgens de eisen en dus ook niet stofvrij. Het prijsverschil moet immers uit de lengte of de breedte komen waarom deze aanbieder het zo goedkoop kan doen.

Wat kost een parket vloer schuren?

Maar wat kost het om een parketvloer te schuren? Zoals ik al eerder vermeldde zijn zijn er heel veel aanbieders voor het schuren en afwerken van vloeren. Zelf ga ik ook nooit voor de goedkoopste aanbieder van een product of dienst. Ja, ik ben ook weleens consument ik kan ook niet alles maken of doen ondanks mijn twee rechterhanden. Ik kijk dan altijd naar het gemiddelde. En dat is naar mijn mening toch wel de gulden middenweg.

De puntjes op de i.

Dan is het ook fijn dat het afval na afloop van het schuren en afwerken van de vloer meegenomen wordt. Wel zo netjes en als klant heb je nergens het omkijken naar. Uiteraard hoort er ook een onderhoudspakket bij je parketvloer zodat deze er de komende jaren er netjes en schoon uit blijft zien. Bij ons krijg je die er altijd gratis bij nadat de vloer is opgeleverd. Tevens geven wij ook ondersteuning bij het onderhoud van de parketvloer als dat nodig is. Sterker nog… dat kunnen wij je ook uit handen nemen, door periodiek langs te komen voor vloeronderhoud.

Ik hoop dat je zo een goed beeld hebt gekregen wat erbij komt kijken als de vloer geschuurd moet worden. Als er vragen naar aanleiding van deze blog zijn kun je ons altijd mailen.