Houtenvloer schuren en oliën

Aanvraag voor schuren en oliën.

Naast mijn naamsbekendheid weten veel klanten mij ook te vinden via Google. Vaak krijg ik dan een mail of een compleet ingevuld formulier op mijn website.

De klanten in deze blog hebben een formulier op mijn site ingevuld.

Bij de klant op bezoek.

Kort na het uitbrengen van mijn prijsopgave werd ik gebeld door de klant of ik een afspraak in kon plannen voor een bezoek om de situatie ter plaatse te bekijken. De huidige vloer afwerking is een hardwax. Op zich vinden de klanten dit een prima afwerking en als de klant er blij mee is dan ga ik deze ook niet van mening doen veranderen. Maar daar hadden deze klanten geen moeite mee.

Maar we willen wel een kleurtje. ‘Geen probleem’,zeg ik.

De kleur

‘We willen een beetje naar de kleur grijs toe’. Ik geef aan dat dat kan. Had mijn kleuren waaier al mee naar binnen genomen dus was voorbereid. Je kunt bij mij de kleuren hier vanaf kiezen, maar stel dat je er toch even een paar dagen naar wilt kijken en in diverse poses in de kamer de stalen bekijken, of dat je het bij de nieuwe meubels, die je nog moet uitzoeken, wilt bekijken. Dan zorg ik dat je de stalen thuis krijgt. Gewoon een beetje service!

And the winner is…

Het wordt de kleur Iron van Loba, en dan de 2-componenten variant. Deze is sneller uitgehard en heeft een hoge vlekbestendheid.

Klaar voor de start!

Zo… En nu gaat het gebeuren. Van de vergeelde vloer wordt definitief afscheid genomen. Eerst de vellingkanten uitfrezen en als dat is gedaan ga ik aan de slag met de schuurmachine. De vergeelde vloer verdwijnt als sneeuw voor de zon naar een mooie blanke Eiken parketvloer.

De vloer wordt tussendoor ook nog gedreveld en gestopt, want het betreft een gespijkerde vloer en door het schuren wordt de vloer vanzelfsprekend dunner en komen de spijkers aan het oppervlak tevoorschijn. Deze worden door gedreveld en weer afgestopt met vloeibaar hout, zoals we dat in parketland noemen.

De vloer wordt nog een keer geschuurd en dan is de Eiken parketvloer klaar voor de afwerking.

Oliën van de vloer.

Na het zorgvuldig polijsten van de vloer is het tijd om te oliën. Deze olie is een impregneer olie en die moet echt in de vloer trekken. Daarom heet het ook impregneer olie. Dus ik geef de hongerige vloer zijn benodigde voeding, de olie dus. Ik breng deze met een roller aan want de vloer heeft veel behoefte aan olie. Na het intrekken van de olie mag ik de overtollige olie in- en uit boenen, met als resultaat een mooie stoere grijze vloer al zeg ik het zelf.