Klassieke parketvloer

Klassieke parketvloer

Over de e-mail kreeg ik een verzoek voor het aanhelen van ene patroonvloer. Niet zomaar een patroon, een Dordt-patroon. Weer eens iets anders dan een visgraat parketvloer of een stroken vloer.

Een Dordt patroon is een blok motief omkaderd met strook in het verstek eromheen. (zie de foto)

dordt patroon
Dit is een Dordt-patroon

Vloer inspectie

Wat altijd erg belangrijk is voordat een offerte wordt uitgebracht is een vloer inspectie. Je moet immers weten welke maatvoeringen er zijn gebruikt in de vloer. En deze vloer is van Eiken. En Eiken is niet altijd Eiken zoals je misschien wel denkt. Hierin heb je ook nog diverse sorteringen. De vloer in deze blog betreft een Eiken QFQ sortering. Quartier- Faux Quatier, klinkt duur. Voor Eiken is dit de duurste sortering.

En dan heb je ook nog bepaalde situaties waarop aangepast moet worden, denk hierbij aan overgangen naar een andere vloer waar soms het patroon niet doorloopt.

Dus als je de vloer hebt bekeken kun je pas een goede offerte maken.

De offerte

Na een korte tijd werd de offerte goedgekeurd. De klant meldde dat de offerte was goedgekeurd en dat ik er weer een mooie parketvloer van ga maken. Die belofte ga ik zeker nakomen!!!

Na de goedkeuring heb ik de patroonvloer besteld bij mijn leverancier die dit maatwerk perfect kan uitvoeren.

Begin van de werkzaamheden

Na een tussentijds bezoek aan de klant, want ook dat hoort bij deze werkzaamheden om te kijken of alles volgens plan verloopt ben ik kort daarna begonnen met de werkzaamheden.

Doordat er op diverse plaatsen een vaste kasten hebben gestaan en eruit gehaald zijn ontstaat er een open ruimte in de vloer dus de vloer wordt daardoor groter. Deze plekken moet opgevuld worden met parket en het liefst dat het patroon doorloopt. Dus moeten eerst de oude strookjes waar het parket in de oude situatie ophoudt eruit gehaald worden. Dit gebeurt ouderwets met een hamer en beitel. Het blijft immers ‘ambachtelijk vakwerk’. Deze werkzaamheden heten uittanden

“Dit gebeurt ouderwets met een hamer en beitel”

Nadat alles is uitgetand kan er begonnen worden met het aanhelen / aanleggen van de vloer. Doordat de basis, het uittanden, goed is gebeurd is heb ik gemak bij het aanleggen van de vloer.

Schuren en afwerken van de parketvloer

Na een twee en halve dag puzzelen ligt de vloer erin en kan er begonnen worden met het schuren van de vloer. Dit doe ik stofvrij en krasvrij, omdat ik gecertificeerd krasvrij kan schuren. Tijdens de werkzaamheden vul ik de kiertjes en gaatjes en tik ik ook hier en daar een spijker naar beneden die door het schuren aan het oppervlak verschijnt, en uiteraard vul ik deze ook weer.

Krasvrij geschuurd

Vervolgens geef ik de vloer een special treatment waardoor deze krasvrij wordt. Als de vloer stofvij is gemaakt ze ik de vloer in de olie. De kleur die is gekozen is Double Alaska White. Dit geeft de vloer een lichte frisse uitstraling.

Vloer afgewerkt met Royl Double Alaska White
Vloer afgewerkt met Royl Double Alaska White

De vloer is weer een plaatje geworden. En ben er zelf ook heel trots op dat ik deze vloer in ere heb hersteld.

De klant meldde mij dat de werkzaamheden naar verwachting zijn uitgevoerd en er zeer blij mee zijn.

En daar doe ik het voor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.