Kleur lakken met Skylt

Zoals als in eerdere blogs heb ik verteld dat ik gek ben op vloeren kleuren, mits dit mogelijk is want dat hangt van de houtsoort af. Niet iedere houtsoort laat zich makkelijk kleuren.

De houtsoorten die zich vooral heel makkelijk laat kleuren is Eiken. De kleur wordt goed opgenomen door het hout.

Voorheen deed ik de vloeren veelal kleuren met olie in combinatie met een beits of reactie vloeistof. Maar nu kan ik je vloer ook afwerken met een sterke lak met een kleur die je mooi vindt. Dus extra bescherming voor je vloer en nog slijtvaster.

Vloer afwerken met kleur en lak

In het verleden heb ik al met diverse producten gewerkt in combinatie met een kleurlaag en lak. De basis laag is negen van de tien keer op olie basis. Je moest vaak de volgende dag een testje doen of de lak zou gaan hechten, want olie is nou eenmaal geen stabiele basis om overheen te lakken dus deze moest goed droog zijn.

Ik heb naar volle tevredenheid al een paar vloer afgewerkt met de overlakbare kleurolie van Skylt. Deze komt bij Rigo verffabriek vandaan en een oer-Hollands product.

De grote voordelen

De grote voordelen is de verwerking. Je kunt alle handelingen op één dag doen. Dat houdt is: Het schuren van de vloer afwerken met de Skylt overlakbare kleurolie en een keer aflakken met Skylt lak. En de volgende dag aflakken. Dus ik ben in 2 dagen klaar. Leuk voor jou want dan kun je nog eerder je kamer inruimen.

Het andere voordeel is het kleuren palet van Rigo. Je kunt uit 42 kleuren kiezen. (Om het makkelijk te houden) 🙂

En dan is er nog het voordeel dat de vloer met de bekende extreem matte Skylt lak afgewerkt kan worden of met een matte, satijn of hoogglans lak in 2-componenten. Allen zeer slijtvast.

Video

Ik heb ook een YouTube kanaal hier kun je je ook op abonneren. Maar hier zie je ook hoe ik de Skylt overlakbare kleurolie heb aangebracht.