Loba Easy Fill Pro

Ik ben overtuigd

Na een paar keer proberen ben ik écht overtuigd van de watergedragen voegenkit en dan bedoel ik de Loba Easy Fill pro. Eindelijk een voegenkit die volstaat.

Er is voor de parketteurs die nog steeds zweren bij oplosmiddelhoudende voegenkitten geen excuus meer om te zeggen “geef mij die stinkmeuk maar, nooit gedonder mee”. Los van de schade aan de hersenen, aantasting van het zenuwstelsel en brandgevaar, maar dat is een kleinigheidje en had je inderdaad nooit gedonder met die voegenkit.

Zelf gebruikte is altijd al de Easy Fill van Loba welke onder andere verkrijgbaar is bij Lecol, Lieverdink, Peitsman en nog een paar groothandelaren in het land.

Nou denken sommige parketteurs die mij kennen bij het lezen hiervan “Ja Dennis, jij met je Lecol. Gebruik je weleens iets anders?” Inderdaad dat doe ik ook weleens. Maar ik ben echt enthousiast over deze voegenkit.

Deze voegenkit, de Easy Fill Pro, is goed door ontwikkeld. Want zoals iedere parketteur weet, was het toch altijd wat na-stop werk hier en daar.

Snelle droogtijden

Zoals ik al schreef heb ik deze voegenkit een paar keer gebruikt. Alhoewel ze bij Loba beweren dat 1 keer voegen voldoende is,  bracht dit bij mij niet het vereiste en gewenste resultaat. Waarbij ik moet zeggen dat naadjes voegen wel in één keer gaat, maar een gespijkerde vloer niet helemaal lekker ging. Ik had nog last van gaatjes die openstonden.

Dan maar in het vervolg 2 keer over elkaar heen voegen. Dus eerst de eerste laag even laten drogen en waar ik ben begonnen met voegen de tweede laag begonnen. De voegenkit blijft niet kleven aan de spatel wat een groot voordeel is want dan blijft het papje op de vloer en worden dus ook de naadjes en de gaatjes beter gevuld.

Meestal deed ik met de ‘oude’ watergedragen voegmiddelen ook 2 maal over elkaar heen voegen maar dan kon ik pas de volgende dag de vloer af schuren. Maar met deze voegenkit hoeft dat niet. Zelfs met 2 lagen over elkaar is hij al met een half uur goed droog. Dat is te merken aan het kantenschuurpapier wat dus niet volloopt wat normaal wel vaak gebeurde.

Het verbruik van de Easy Fill Pro is ongeveer 1:10 en is de vloer 2 maal gevoegd.

Conclusie

Ik vindt het een goed product en misschien een laatste duwtje in de rug voor het laatste groepje parketteurs die nog zweren bij de old-skool voegenkit met oplosmiddelen. Het kan echt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *