MDF plinten monteren

Zoals al eerder op de website is vermeld, zijn MDF plinten de lijst om het schilderij.

Maten van de plinten

MDF plinten zijn er in veel soorten en afmetingen van klassiek tot modern.  Zoveel mensen zoveel smaken. De plinten die ik lever kunnen een dikte van 6 tot 22 millimeter hebben. Het meest gebruikte is de 15 millimeter dikte. Omdat bij parketvloeren vaak ruimte tussen de muur en de vloer wordt gehouden.

Kleuren

Bij mij kun je de plinten zelfs afgelakt in alle RAL kleuren geleverd krijgen. Het meest toegepast is de RAL9010 kleur. Dat is een mooie heldere kleur wit. Maar denk ook aan de bekende RAL9001, de roomwitte variant. Mijn leverancier kan de plinten in alle RAL kleuren leveren. En van zijdeglans tot mat.

Monteren van de plinten

MDF plinten kun je ook door mij laten monteren. Dit wordt zeer vakkundig gedaan. In de hoeken mooi in verstek. Gezaagd met een precisie afkortzaag. Verstek of verstekken zijn de schuine hoeken aan de uiteinden van de plint. Meest voorkomende verstekken zijn 45º en 90º (dat nulletje aan de boven de getallen staan voor de graden of hoek). Maar valse verstekken en overige hoeken zijn mij niet vreemd.

Ik voorkom zoveel mogelijk dat er een spijker in de plint komt. Dit doe ik om de eenvoudige reden dat het altijd kleine littekens blijven maar soms ontkom je er niet aan als de muur van slechte kwaliteit is qua vlakheid, dat deze spijker als fixeermiddel toegepast wordt. Als de plinten eenmaal vast zitten aan de muur kit ik de plinten ook direct af aan de bovenkant zodat de dit netjes is afgewerkt tussen de muur en de plint. Dit doe ik met acrylkit die weer overschilderbaar is. Tevens werk ik de kopse kanten netjes af zodat je niet tegen het MDF aan zit te kijken. Dit doe ik met dezelfde kleur.

Dus als je een perfecte en fraaie randafwerking wilt hebben denk dan eens aan MDF plinten als je de vloer door mij laat renoveren of leggen.

Plinten monteren