Onzichtbare lak

Onzichtbare lak

Tijdens het schuren van vloeren krijg ik veelal de vraag als de vloer mooi kaal is geschuurd “Goh, kan die niet zo blijven?” En op die vraag is handig ingespeeld, de onzichtbare lak. Deze worden ook wel Invisible lak of ultra matte lak genoemd. Door de matte uitstraling en samenstelling van de lak lijkt het net of de vloer onbehandeld lijkt.

Goh, kan die niet zo blijven?

Normaal gesproken is een onbehandelde vloer niet beschermt maar met deze lak juist wel.

Kan dit op elke houtsoort?

In principe kan dit wel, behalve Kambala/Iroko. Maar mijn advies is toch om dit op lichtere houtsoorten te gebruiken zoals, Maple, Eiken, Essen en Beuken. Waarom alleen deze houtsoorten? Omdat de lak lichter op kleurt en op een donkere exotische houtsoort zal de vloer een saaie uitstraling geven. En op de lichtere bovengenoemde houtsoorten zal deze een lichtere ultra matte uitstraling geven.

Is deze lak ook sterk?

Zeker wel. Deze lak is vaak in een twee componenten variant verkrijgbaar. Er zijn in Nederland twee grotere spelers op de markt voor deze lak. Zoals mijn huisleverancier Loba en Rigo verffabriek met de Skylt.

Met deze twee merken is kleuren ook mogelijk echter krijgt de vloer een warme ondertoon en het pigment trekt in de vlammen van het hout zoals een met kleur olie behandelde vloer. Het kleuren kan het beste op Eiken vloeren gedaan worden omdat deze de kleuren beter oppakt.

Het onderhoud

Het onderhoud aan deze vloeren is helemaal simpel. Namelijk alleen vochtig afnemen met een conditioner. Door de sterke lak is onderhoud met polish niet nodig en bovendien laat de polish een vaak een iets meer glanzende film achter op de vloer. Niet mooi als je een ultra matte vloer hebt. Dus vandaar alleen vochtig afnemen met deze reinigers.

Heb jij nou zo iets van, “nou doe mij ook zo’n vloer”. Vul dan het formulier in op de website. Of bel: 0653768570 voor meer info.