Parket schuren

                                                                       Direct naar offerte

Schuren van een parketvloer of houten vloer is heel specialistisch werk. Het schuren van een parketvloer of houten vloer kan niet door iedereen uitgevoerd worden. Je moet in het bezit zijn van het juiste gereedschap zoals schuurmachines. Voor veel  doeleinden hebben wij de juiste schuurmachine. Wij maken van een versleten of beschadigde vloer weer een vloer die als nieuw is. Ook is het mogelijk om de vloer een andere uitstraling te geven door een andere afwerking te kiezen bijvoorbeeld lak, olie, was of hardwax behandeling.

Lak

Als u besluit uw vloer te schuren en te lakken bent u verzekerd van een zeer slijtvaste laklaag. Hierbij kunt u kiezen uit een 1 componenten lak en een 2 componenten lak. Standaard wordt de vloer afgewerkt met de 1 componenten lak. Deze is uitermate geschikt voor normaal woonkamer gebruik en gezin met kinderen.
U kunt ook kiezen uit de 2 componenten lak. Deze lak wordt ook voor projecten gebruikt waar de vloer zéér intensief wordt gebruikt. Vaak wordt er gekozen voor deze optie want het houdt in dat je nog meer onderhoudsgemak hebt door zijn extreem hoge slijtvastheid.

Als u de vloer een uitstraling wilt geven alsof u of kale hout loopt, kunnen we uw vloer ook behandelen met een Invisible Protection-lak deze lak ook nog eens ultra mat.
Ook is het mogelijk om de vloer voor het lakken een kleur te geven, informeer naar de mogelijkheden hiervoor. Alle laksoorten kunnen ook met een kleurlaag als grondering gecombineerd worden.

Olie

Wij werken met een 2 componenten impregneer olie, die de vloer een natuurlijke uitstraling geeft. De olie is geschikt voor normaal en intensief gebruik en makkelijk te onderhouden met onderhoudsolie, en beschadigingen zoals krassen zijn makkelijk te camoufleren. De 2 componenten olie heeft een hogere slijtvastheid en is bestand is tegen vuil en vocht.   En… als u de vloer laat schuren gebeurt dit stofvrij!!! U hoeft dus niets af te plakken.

Kleuren van uw houten vloer of parketvloer

Ook zijn wij gespecialiseerd in het kleuren van parketvloeren en houtenvloeren. Het kleuren van de vloer kan door middel van kleurolie en beitsen.
Kleurolie is de combinatie van olie en een kleur, denk bijvoorbeeld aan White wash effect of koloniale kleuren. Kleur en bescherming in één! We hebben meer dan 80 kleuren olie. Grenen en Eiken vloeren zijn het meest geschikt om te kleuren. Als u de vloer een andere kleur wilt geven en u weet t nog niet helemaal zeker weet wat het gaat worden na ons bezoek, kunnen wij ook stalen opsturen. Gewoon een beetje extra service!
Maar natuurlijk is het ook mogelijk om de vloer zijn natuurlijke kleuren te laten behouden dan wordt deze afgewerkt met een naturel olie als bescherming.

Ook kunt u de vloer door ons laten roken mits het een Eiken houten vloer betreft. Dit gebeurd met een reactievloeistof die de Eiken vloer een ander tintje geven. Het ouderwetse roken met ammoniak mag tegenwoordig niet meer, daar kunt u zich vast wel iets bij voorstellen met de geur van ammoniak.

Vellingkanten of V-groef uitfrezen

Ook is het mogelijk om de bestaande vellingkanten, V-groeven, te laten vernieuwen in uw parketvloer of houten vloer. Vellingkant of V-groef, de naam zegt het al dit is de naad tussen twee planken in uw parketvloer of houten vloer die de vorm van een V heeft. De eventuele lak, was of olieresten worden uit de vellingkanten of V-groef van uw vloer doormiddel van uitfrezen verwijderd. Op ons you-tube kanaal kunt u het filmpje zien hoe deze werkzaamheden in zijn werk gaan.

Al deze bovenstaande werkzaamheden aan uw vloer worden stofvrij uitgevoerd, dat wil zeggen dat er vrijwel geen stof in uw huis wordt verspreidt tijdens het uitfrezen, schuren van uw houten vloer. Er hoeft dus niets afgedekt te worden. Het enige wat er wel moet gebeuren is dat de te schuren ruimte geheel ontruimd dient te zijn. Een leeg vertrek dus.

En om de vloer goed te kunnen schoon houden en onderhouden krijgt u er altijd onderhoudspakket gratis bij!

Als u de vloer door DeVe Parketservice laat schuren heeft u geen verrassingen achteraf. En… afspraak is afspraak!!!

Ook voor vloeronderhoud kunt u DeVe Parketservice terecht, denk aan het polishen, in de was of in de olie zetten van uw vloer. Vraag naar onze tarieven voor deze werkzaamheden.

En nu?

Als u informatie of een prijsopgave voor het schuren van uw vloer wilt dan kunt u een formulier op onze website invullen en verzenden. Dan ontvangt u per mail de wat de kosten zijn voor het schuren van de vloer. Uiteraard kunt u ons ook bellen (06-53768570)of mailen (info@deve-parketservice.nl).

*Tip*

Als de vloer eenmaal is geschuurd kan het ook handig zijn om de bestaande platte plinten, ook wel afwerklijsten, te vervangen voor nieuwe. En als u de vloer wilt laten kleuren dan maken we de afwerklijsten in dezelfde kleur als de vloer, dan kleuren deze weer mooi bij de parketvloer of houten vloer. Of wat denkt u van MDF-plinten? Dan is alles weer lekker nieuw!

De merken waar wij mee werken zijn: