Parket uitdaging

Van een klant uit Amsterdam kreeg ik enige tijd geleden een e-mail.

Goedenavond! 
Ik lees net je blog en zie dat je wel van een uitdaging houdt, mooi want wij hebben er misschien wel eentje voor je. 
Mijn vriendin en ik hebben pas een huis in Amsterdam gekocht met een beukenhouten vloer erin, die we fantastisch vinden. De keuken daar zijn we minder enthousiast over (zie plaatjes) en gaan we er dan ook uithalen en vervangen. In de nieuwe indeling gaat de keuken aan de lange zijde een stuk naar voren en gaan we het muurtje bij de koelkast er ook uit slopen. Hierdoor komt er dus een gat in de vloer bloot te liggen waar we graag een oplossing voor zouden willen. Ik heb een schematisch overzicht ook bijgevoegd waarop je beter kunt zien wat we van plan zijn. Ik weet niet in hoeverre je in onze situatie daar kunt uittanden en aanhelen en of je daarvoor bijvoorbeeld stukken van de bestaande vloer bij het raam of evt. uit de entree kunt gebruiken, maar wij zijn al blij als dat gat er weer enigszins lijkend op de huidige vloer bijligt. De keuken is namelijk dit jaar ook de enige grote verbouwing die er dit jaar nog vanaf kan 🙂 
Is dit een klus waar je ons bij kunt helpen en zo ja, heb je dan een grove indicatie van de kosten? We hopen snel van je te horen.”

Altijd leuk als bezoekers van je website je blogs lezen, dan ben ik ieder geval niet in het luchtledige aan het schrijven en hebben de blogs een hoog informatief gehalte.

Het aan te helen stuk parket. Hierin is een open stuk te zien waar het met parket moet opgevuld worden
Het aan te helen stuk parket

Op naar de grote stad

Na over en weer ge-mail en ben ik vertrokken naar Amsterdam met een bus vol gereedschap. Waar ik normaal altijd een vloer inspectie van tevoren doe ben ik hier op de bonnefooi naartoe gereden. Dit komt ook omdat ik heel info van de klant had doorgekregen, wat ook weer erg fijn is. Dus wist wat er gedaan moest worden.

Eerst koffie

De klant meldde al dat niemand zijn vingers daaraan wilde branden.

Er werd al gemeld dat als ik aan zou komen de koffie klaar zou staan. Dat is een goed begin van de klus. Dus tijdens de koffie lopen we de werkzaamheden door. En naar de optie waar het stuk ‘donor parket’ het beste uitgezaagd kan worden. Zoals in de mail hebben we besloten om het stuk in de hal uit te zagen. Hier komt dan later grotere schoonloopmat op die plaats moet komen. De klant meldde al dat niemand zijn vingers daaraan wilde branden.

Uitzagen van het stuk 'donor parket' om voldoende parket te hebben om het gat in de vloer op te vullen
Uitzagen van het stuk ‘donor parket’

Koffie op, aan de slag

Met de zaag in de aanslag begin ik eerst de hal in te zagen. Belangrijk dat ik voldoende planken heb om het gat bij de keuken op te vullen.

Daarna begonnen met het uittanden van de vloer zodat er toch nog een verband in de vloer ontstaat. Als parketteur ben je het verplicht aan je vak om dat toch kundig en netjes te doen. Nadat de aanheling er netjes in is gelegd werd mij ook gevraagd of er nog tijd was om de plinten die reeds aanwezig waren wilde plaatsen. ‘Maar natuurlijk kan ik dat’. Dus de plinten erop en de klus was helemaal geklaard. En bovenal super tevreden klanten. Weer een punt erbij!