Parket vloer roken.

Het roken van een Eiken parketvloer.

Vroeger…, als je een gerookte Eiken parketvloer wilde, werd deze gerookt met ammoniak. Een klus die niet echt gezond is. Door de ammoniakdampen kreeg de Eiken vloer een donkere uitstraling. Tegenwoordig is dit uit den boze in verband met de oplosmiddelen wet. Ook niet zo verwonderlijk want ga maar eens aan een fles ammoniak ruiken en je weet gelijk waarom dat niet meer mag, en dan is die fles uit het keukenkastje nog maar de 5% oplossing tegen de 25% oplossing voor het roken van vloeren.

De tijd heeft niet stil gestaan

De techniek heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan en is er verder nagedacht hoe dit proces geëvenaard kan worden. Wij volgen deze technieken en innovaties altijd op de voet. De oplossing is er. Reactievloeistof, die reageert op de looizuren in het Eiken hout en de vloer krijgt hetzelfde resultaat als het roken met ammoniak.

Het schuren

Als eerste wordt de vloer grondig kaal geschuurd, en zoals hier van toepassing ook de vellingkanten uitgefreesd. (zie foto)

vloer roken
Vloer kaal schuren en uitfrezen van de vellingkanten

Het roken

Als dat is gedaan en de vloer mooi glad is, kan de reactievloeistof (Monocoat Smoke) aangebracht worden. Deze geeft de vloer een mooie warme bruine uitstraling. Als deze laag goed droog is kan de olie afwerking naar keuze aangebracht worden. Meestal wordt er een kleurolie toegepast.

Glad geschuurde vloer
Mooi glad geschuurde vloer en klaar voor de afwerking
Vloer Smoke
De vloer behandeld met Smoke

Afwerking met Monocoat

Als de reactievloeistof goed droog is kan er een Monocoat laag op de vloer aangebracht worden. In dit geval is er gekozen voor Monocoat 5% White. De vloer ziet er nu uit als een gerookte vloer afgewerkt met witte olie. De parketvloer heeft een metamorfose ondergaan. Van vergeelde gelakte vloer naar een gerookte moderne wit geoliede vloer.

Vloer Smoke 5%White
Metamorfose van de parketvloer

Zeg nou zelf… een plaatje toch?

Uiteraard zijn er ook andere opties om de vloer een make-over te geven. Wij kunnen u hiermee van dienst zijn of kunnen u hierin adviseren. Ook zo’n vloer bel (0653768570) of mail ons voor een afspraak.