Parketvloer schuren in Amstelveen

Parketvloer schuren in Amstelveen.

Het eerste contact was dat de klant een e-mail aan mij stuurde met het verzoek een offerte te maken om de Eiken parketvloer te schuren. Tevens was de vraag of de parketvloer iets donkerder gemaakt kon worden en deze afwerken met lak. En of we daar een keer voor konden langskomen en een vrijblijvende offerte uit te brengen.

Ik heb direct de mail beantwoord en een afspraak ingepland om de vloer te bekijken.

Op naar Amstelveen.

Aangekomen op het adres tref ik een nog netjes onderhouden parketvloer. De klant vertelde mij dat hij deze jaren geleden nog zelf had geschuurd. Meestal ga ik dan kijken hoe deze eruit ziet, dat is parketteur eigen. Maar kon weinig punten vinden en vond dat het netjes was gedaan ooit.

“We willen de vloer iets donkerder hebben”. Ik was hier op voorbereid en had mijn kleurbundel al onder de arm mee naar binnen genomen.¬†Onder het genot van een kopje koffie heb ik meer informatie vergaard van wat ik moet en wil weten.

Terwijl de klant de kleurenwaaier bekijkt meet ik de vloer op en tevens neem ik de hoeveelheid plinten op die nodig zijn, want de vloer krijgt een andere kleur dus dan moeten de platte plinten ook vernieuwd worden.

“We zijn eruit, het wordt de Walnoot”. Dat is een mooie warme kleur.

Nadat ik alle gegevens heb genoteerd verlaat ik de klant en maak ik de offerte op mijn gemakje thuis.

Van offerte naar order.

Het duurt niet lang nadat ik de offerte heb opgemaakt, dat ik akkoord krijg om de werkzaamheden uit te voeren. Dan ga ik hiermee aan het werk en bestel altijd direct de benodigde materialen voor de werkzaamheden om de vloer te schuren. Kan maar gedaan zijn, moet er niet aan denken dat ik daar bij wijze van spreken zondag achter kom dat ik de spullen voor maandag nog moet bestellen. En geeft je ook rust.

De dag van aanvang.

Op de dag van aanvang wordt ik opgevangen door de klanten, die alles klaar maken omdat ze, nadat de vloer zijn eerste behandeling heeft gehad, er voorlopig niet op mogen lopen. De man des huizes geeft me een kopje koffie, altijd lekker voordat ik begin. En geeft mij ook verdere instructies waar alles staat qua innerlijke verzorging. Ook krijg ik de sleutel van het huis mee. Dat is ook altijd prettig dan kan ik altijd naar binnen en stel dat de deur een keer dichtslaat achter mij.

De eerste dag schuur ik de vloer en voeg de aanwezige mogelijke kieren. En aan het einde van de dag zet ik de vloer in de grondlaag met de uiteindelijke kleur.

Lekker lakken.

Wat betreft de kleurlaag laat ik er altijd minimaal 24 uur tussen zitten voordat ik ga lakken. Lakken is altijd mooi om te doen, dan krijgt de vloer de warme uitstraling en komt de walnoot kleur nog beter tot zijn recht. Deze laag zit er met 3 kwartier op en laat de vloer weer drogen tot de volgende dag, wanneer ik ook de verdere afwerking zoals de platte plinten ga plaatsen.

Als ik ergens een hekel aan heb is als de plinten net iets afwijken van de rest en daarom kleur ik deze mee.

The finishing touch.

De laatste dag plaats ik de platte plinten die ik tijdens het kleuren van de vloer ook gelijk heb mee genomen met het kleur proces. Wel zo mooi alles dezelfde kleur. Als ik ergens een hekel aan heb is als de plinten net iets afwijken van de rest en daarom kleur ik deze mee. Als de plinten er op zitten polijst ik de vloer nog een keer voor een goede hechting en lak de vloer voor de laatste keer af.

Eindresultaat.

Het eindresultaat is een mooie warme donker bruine vloer, en het belangrijkste…. een tevreden klant die mij op de dag van inruimen nog een paar foto’s app-te over hoe mooi de vloer is geworden. Oordeel zelf…