Parketvloer Sommelsdijk

De mensen weten mij al aardig te vinden op Goeree Overflakkee. En andersom begin ik het eiland ook al goed te kennen. Plaatsen zoals Middelharnis, Sommelsdijk, Oude-Tonge, Ouddorp en Goederede zijn geen onbekende plaatsen voor mij. Maar ook rondom het eiland gaat mijn naam in positieve zin de ronde zoals, Rockanje en Oostvoorne, Bruinisse en Zierikzee en West Brabant.

Maar goed nu een blog over een vloer in het dorpje Sommelsdijk.

De versleten Junckers parketvloer

Deze klanten waar deze blog over gaat hadden mij via Google gevonden en waren zeer enthousiast geworden na het lezen van mijn reviews.

Tijdens mijn bezoek trof ik daar een Junckers vloer aan, oersterke vloeren uit Denemarken die door een speciaal proces zo sterk worden. Ooit zal ik hier nog een blog aan gaan wijden.

De vloer was afgewerkt met een olie. Huidige familie samenstelling is een hond en een paar katten. Dus bij deze situatie is een hoge slijtvastheid gewenst. Dus is hier gekozen voor de lak van Loba de WS Duo Extra Mat. Tevens wilde de klant ook nieuw laminaat in de hal, keuken en trapkast. Dus de vloeren bij één aanspreekpunt.

Nadat alles was opgenomen heb ik een offerte uitgebracht.

Nadat de offerte akkoord werd bevonden heb ik de werkzaamheden ingepland

Schuren en lakken

Aankomsttijd 8.00: ”Mogge…Koffie?” . Altijd een goed begin. ”Lekker” beantwoord ik. En bekijk de vloer nu deze helemaal leeg en klaar is gemaakt voor mij.

Na het weekend te hebben geëvalueerd te hebben met het rampzalige einde van het Nederlands elftal, maar wel de glorieuze overwinning van Max Verstappen, begin ik met het schuren van de vloer.

Die knapt al heel goed op en de klant komt af en toe ook even spieken en kijkt vol bewondering hoe mooi de vloer aan het worden is.

Aan het einde van de dag staat de vloer 2 maal in de lak en kan deze de hele nacht goed door drogen. De volgende dag moeten enkel de plinten nog geplaatst worden en de vloer van de derde en laatste laklaag worden voorzien.

De lijst om het schilderij

Met deze term bedoel ik altijd de MDF plinten die de vloer compleet maken. De klant heeft hierbij gekozen voor het type Mephis afgelakt in RAL9001 (gebroken wit). Nadat de plinten zijn gemonteerd heb ik de vloer nog eenmaal gepolijst en gestofzuigd. Daarna heb ik de laatste lak laag aangebracht. De vloer glom mij tegemoet maar weet dat deze na een paar uur extra mat is opgedroogd.

De laminaatvloer

De hal, keuken en trapkast moesten nog voorzien worden van laminaat. Deze vloer heb ik een dag later erin gelegd. De vloer die erin is gegaan is van het merk Beautifloor die qua kleur aardig in de buurt komt van de pas geschuurde vloer. De vloer netjes afgewerkt met platte plintjes en twee mooie grote schoonloopmatten ook van Beautifloor. Want je wilt wel een beetje droge voeten als je binnenkomt bij nat weer na het uitlaten van de hond. Verstandige keuze!

Na een prettige samenwerking krijg je als bedankje ook nog een 5-sterren review, dat is altijd fijn!