Planken

Planken.

Een plankensysteem wat de laatste tijd heel veel wordt toegepast en zich door de jaren heen heeft bewezen, is de multiplank. Deze heeft als voordeel dat deze niet of gering werkt. Ten eerste door de dunnere toplaag en door de opbouw van veelal berken multiplex drager ook wel tussenlaag. Ook is hier logischerwijs minder hout voor nodig wat ook weer goed voor de houtkap is want er zijn minder bomen voor nodig om een plank te maken.

De planken zijn leverbaar, variërend van 180mm breed tot wel 220mm breed. Met of zonder vellingkant (v-groef). De sorteringen lopen uiteen van Select, noesten tot 10mm toegestaan, tot Extra rustiek, met onbeperkt noesten. De dikte varieert van 9mm tot 18mm. Met diverse toplaag diktes van 3mm, 4mm en 6mm

Planken kunnen verouderd, gerookt en kant en klaar aangeleverd worden en er is keuze uit wel 97 afwerkingen en kleuren.
Ook kunnen wij een vloer custom-made voor u verzorgen. Dan maken we de vloer naar uw smaak met de kleur die u mooi vindt.

Zwevend of verlijmen?

Hoe worden de planken gelegd? Deze kunnen zwevend of verlijmd op de ondervloer geplaatst worden.

Zwevende planken vloeren worden vaak in appartementen en huur woningen geplaatst. Dit alles in combinatie met een geschikte ondervloer. In appartementen moet bijvoorbeeld volstaan worden met een geluidsreducerende ondervloer die een geluidsreductie van minimaal 10 dB moet hebben.

Multiplank vloeren kunnen ook vol verlijmd worden op de ondergrond zoals cementdekvloeren of anhydriet. Door de vloer direct op de ondergrond te verlijmen creeër je één massief geheel.
Deze planken vloeren kun je ook in combinatie met vloerverwarming verwerken. Dit komt mede door de geringe werking in het hout. Wel dien je met deze optie rekening te houden met een opstook protocol. Hier kunnen wij u uiteraard persoonlijk mee begeleiden.

Meer informatie of prijsopgave? Klik hier

                                                              Foto’s van multiplank vloeren

Welke houtsoorten?

Wij leveren ook :

Wenge
Kambala
Merbau
Jatoba
Wit Essen
Maple
Sucupira
Afzelia
Robijn