Schade aan vloer

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een leus die vaak gebruikt wordt. Dit kan ontstaan door waterschade, brandschade of inbraakschade.

Deze schade kan alleen door een vakman uitgevoerd worden wil je het goed gedaan hebben.

Als eerste meld je de schade bij de verzekeringsmaatschappij, deze zal een kosten indicatie vragen. Dat is globaal en dat kan altijd iets meer of minder worden.

‘Eens even Googlen’ denk je dan. Een hele rits aan vakmensen komen op de zoekpagina tevoorschijn. Zij kunnen allemaal een offerte voor je maken en de schade zelfs repareren.

Vrijblijvende offerte?

Zelf wordt ik vaak gebeld door potentiële klanten omdat ik ook bij die vakmensen hoor.

Vaak wordt er ook gevraagd “Kunt u vrijblijvend langskomen?” Dan is mijn antwoord “Nee”. Dan wordt het stil aan de andere kant en geef uitleg waarom ik niet vrijblijvend langskom in geval van schade.

Als ik langskom vraag ik € 150,00 expertise kosten. Deze kun je direct aan mij voldoen. Van deze kosten kan ik een offerte voor je maken die jij weer aan je verzekeringsmaatschappij kunt overleggen.

‘Maar waarom € 150,00?’ . Nou zoals je weet werkt niemand voor niks. En ik steek daar serieus tijd in om een offerte te maken en denk hierbij ook aan offertes van leveranciers aanvragen. Gaat allemaal tijd in zitten. En voor die € 150,00 zijn mijn kosten dan ‘enigszins’ gedekt.

Het is heel normaal dat er expertise kosten worden gerekend. Als je met je auto schade rijdt is dit ook het geval als je naar de reparateur gaat.

Die € 150,00 is na het maken van je offerte niet verdampt, deze worden in mindering gebracht bij opdracht.

Het is in het verleden nogal eens gebeurt dat ik ergens kwam voor een offerte op te maken en vervolgens niets meer van de klant hoorde. Je raadt het zeker al…centjes gevangen… mooi extraatje.

Vandaar de expertise kosten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.