Spot repair aan parketvloer

Spot repair? Ehm ja… en waar staat dat voor? Spot repair is eigenlijk een ander woord voor plaatselijke reparatie. Wanneer kan dat dan gedaan worden zo’n spot repair ofwel plaatselijke reparatie?

In sommige gevallen kan dit wel zonder de vloer (plaatselijk) te moeten schuren met allerlei kleurverschillen tot gevolg.

In welke gevallen kan dit dan?

Een spot repair kan gedaan worden indien je bijvoorbeeld iets hebt laten vallen, wat een deuk in de vloer heeft veroorzaakt. Het is wel belangrijk om deze deuk in de vloer te laten repareren want als je te lang wacht kan er vuil en vocht intrekken. In geval van een deuk in de vloer raad ik aan om een stukje plakband of tape op de deuk of beschadiging te plakken.

Wanneer er ook spot repair kan toegepast worden is bij het injecteren van de vloer, als bijvoorbeeld de vloer door water van de ondervloer los is gekomen of dat de lijm niet heeft gehouden. Dan boor ik gaatjes in de vloer en injecteer de planken of parketvloer. Voorwaarde is wel dat de vloer niet bol staat, maar eigenlijk hol of los ligt. De vloer wordt dan geïnjecteerd met vullende lijm. De geboorde gaatjes maak ik dan weer zo goed als onzichtbaar na de droging van de lijm.

Ik heb wat laten vallen en nu?

Als je wat hebt laten vallen op de vloer en je hebt een deuk of pitje in de vloer dan kun je contact met mij zoeken via e-mail of telefonisch. Ik kan je meer informatie hierover verschaffen. Wat wel altijd helpt is een foto van de situatie te sturen. Dat mag via e-mail of Whatsapp.

Onderstaand zie je foto’s van een vloer die geïnjecteerd is en de gaatjes weer vakkundig op kleur weggewerkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *