Traprenovatie

Wil je je trap een nieuwe uitstraling geven? Dan is een traprenovatie een goede optie. Waar vroeger veel tapijt op de trap werd gelegd is het nu ook de trend om hout op de trap te laten plaatsen door de specialist.

Welk materiaal?

Je kunt hierbij denken aan laminaat of hout. Ik ben een echte ‘hout man’ dus ik maak het liefste een traprenovatie van hout. Ik maak altijd gebruik van eiken hout.

Alleen van eiken hout? Ja klopt. Maar ik kan het eiken in vele kleuren afwerken voor je, van licht tot donker en van verouderen tot gerookt. Dus weer een custom-made product wat de klanten van mij gewent zijn.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het renoveren van een trap is een precieze klus waar een hoop expertise en vakmanschap bij komt kijken want de trapdelen moeten precies tussen de trapbomen passen. Daarbij kun je tegenwoordig door mij de trapbomen laten bekleden met, hoe kan het ook anders, eiken hout. Dan hoef je de trapbomen niet meer te schilderen en je hebt één massief geheel. Maar uiteraard kun je de trapbomen ook schilderen voordat ik de renovatie van de trap kom doen.

Nu kun je bij mij kiezen of je de stootborden (de opstaande stuk tussen de treden) schildert of deze ook door mij laat bekleden. Dat kan in voor-gelakte stootborden of in eiken en de kleur die je wenst. Je kunt de stootborden die ik plaats door mij laten schilderen of dat je dat zelf doet. Als de huidige stootborden onder de lijmresten zitten zou je kunnen overwegen om stootborden te nemen want het is een enorme klus om de resten te verwijderen

Veiligheid voor alles

Als de trap bijna af is monteer ik ook nog antislip profielen in de treden. Dat is een veilig idee als je naar beneden loopt en het maakt de trap een stuk minder glad.

Een traprenovatie door DeVe-Parketservice en de trap is weer als nieuw!!!

Foto’s van een trap renovatie