Traprenovatie

Traprenovatie

Als je een trap in je woning hebt die een doorn in je oog is doordat er tapijt op is gelegd wat je helemaal zat bent, of iedere keer het schilderen van de treden. Dan is een traprenovatie van DeVe Parketservice een goede optie.

De opties

Waar kun je allemaal uit kiezen als je een trap renovatie overweegt?

  • Hout
  • Laminaat
  • PVC

Hout

Als je voor een traprenovatie van hout gaat is Eikenhout de meest toegepaste optie. Deze trede bestaat uit een drager van multiplex met een toplaag van Eikenhout. Maar andere houtsoorten zijn ook mogelijk. Deze treden hebben een massief houten neuslat die aan de voorkant komt zodat het netjes afgewerkt is.

De treden kunnen je met olie hetzij in een kleur of met slijtvaste lak laten afwerken. Je kunt eventueel kiezen uit een antislip strip van rubber.

Laminaat

Een traprenovatie kan ook van laminaat uitgevoerd worden. Het zelfde principe als de houten traprenovatie, een overzettrede.

Deze treden hebben vaak een antisliplaag tegen het uitglijden want dat wil je niet. En laminaat heeft een rijk palet aan kleuren.

Stel je hebt een laminaat vloer en je wilt dezelfde kleur als de vloer op de trap dan kan dit ook met dezelfde delen of planken als de laminaatvloer.

PVC

PVC is ook in kant en klare overzetreden te verkrijgen.

PVC is een zeer slijtvaste oplossing voor op de trap en in vele fantasiekleuren te leveren.

Wat ook veel gedaan wordt is dat je dezelfde delen van je laminaatvloer ook op de trap te gebruiken.

Als je voor deze optie kiest moet er net als bij de laatstgenoemde laminaat variant met strippen gewerkt worden. Dit is een fraaie afwerking voor je treden.

Benamingen

Vaak als je een traprenovatie overweegt krijg je ook te maken met een hoop termen. Deze termen worden hieronder besproken.

  • Trede
  • Stootbord
  • Trapboom
  • Welstuk
  • Neusstuk

Trede

Dit is het gedeelte waar je op staat als je naar boven of beneden loopt.

Stootbord

Het stootbord zit vaak aan de achterkant van de treden. Je stoot er als het ware tegen aan met je voeten, vandaar deze naam. Als je een open trap hebt dan zijn er geen stootborden.

Trapboom

De trapbomen zijn de zijkanten van de trap. Hierin zitten de treden en de stootborden in vast en zorgt dat de trap blijft staan. De trapbomen worden meestal in de muur verankerd.

Welstuk

Dit het stuk trede wat oversteekt. En als deze er niet zou zitten dan krijg je hele smalle treden.

Neuslat

Dat is de voorkant van de trede, ook wel de dikte van de trede kun je dan zien.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Nadat ik ben langs geweest om de maten op te meten maak ik een offerte. Als je deze er goed uit vind zien dan ga ik de materialen bestellen voor je trap. En maken we een afspraak in planning voor de uitvoering.

Als het weer het toelaat werk ik buiten. Maar we zijn in Nederland dus dat weet je maar nooit.

Voor aanvang loop ik de trap na op kraken en piepen en los dit op als het mogelijk is.

Met speciaal gereedschap worden de treden afgetekend. Het kan gebeuren dat een trap niet helemaal recht is en dat deze ‘krom’ loopt dit wordt dan aangepast op de trede.

Het welstuk wordt ook niet vergeten want dat geeft de trap een massief geheel.

Vervolgens worden de stootborden gemaakt indien je deze geschilderd hebt en je wilt dit zo houden dan worden deze niet bekleedt.

Als je de trapbomen en stootborden geschilderd hebt kan het gebeuren doordat er zeer strak gewerkt wordt dat deze iets kunnen beschadigen. Zorg dan dat je altijd deze verf nog in huis hebt dat dit later door jou bijgetipt kan worden.

Nadat alles op maat is worden de treden en alles wat vast gemaakt moet worden vast gelijmd. Er wordt niets gespijkerd. En als alles erop zit wordt de trap nog nagelopen of alles echt goed vast zit.

Je trap krijgt weer een nieuw leven!!!

Meer info?

info@deve-parketservice.nl of bel 0653768570.