Visgraat parketvloer in Amstelveen schuren

Parketvloer schuren

Via de buren ben ik bij deze mensen terecht gekomen. De buren hebben een eiken visgraat parketvloer die ik een paar jaar geleden had geschuurd en afgewerkt met hardwax.

De klanten van deze vloer betrof het een Guatambu in de volksmond ook wel Ivoor genaamd. Deze houtsoort is een lichte houtsoort kenmerkend aan zijn wit/gele uitstraling. De visgraat parketvloer vertoonde ook wat vochtplekken hier en daar, dus die moesten eerst gerepareerd worden.

Parketvloer eerste repareren

Voordat er geschuurd kan worden eerst deze plankjes eruit hakken en weer nieuwe erin plaatsen. De klant had gelukkig nog wat plankjes liggen dus dat is heel mooi. Het uithakken van deze plankjes is zeer specialistisch werk en ga dit beslist nooit zelf proberen. Dit is werk voor de vakman. 🙂

Het is een traditioneel gelegde visgraat parketvloer, dat houdt in dat deze gelijmd en gespijkerd is op een ondervloer van spaanplaat. Hier gaat mijn hart sneller van kloppen, het traditionele werk.

Als deze reparatie is gedaan kan er begonnen worden met het schuren van de parketvloer.

Aanvalluh!!!

Zo…nu kan er begonnen worden met het schuren van de parketvloer. Tijdens het repareren viel mijn oog al iedere keer op de versleten plekken in de vloer dat ik het niet meer aan kon zien en hoopte dat ik al snel kon beginnen met het schuren. En dat moment was daar.

Het schuren daar maak ik de vloer gelijk al mooi mee en zie je ook resultaat namelijk het mooie kale hout wat tevoorschijn komt en weg grijze en zwarte plekken. Door het schuren komen de spijkers aan het oppervlak tevoorschijn zodat deze gedreveld en gestopt moeten worden dus deze werkzaamheden heb ik ook gedaan.

Genoeg resultaat geboekt voor deze dag en het was heel warm dus tijd om naar huis te gaan.

Afwerken van de parketvloer

De klanten laten mij al weten dat ze heel enthousiast zijn.  En dan is de vloer nog niet eens afgewerkt. Kun je nagaan!

Als de vloer voor de laatste keer is afgeschuurd wordt deze ook nog met alle zorg fijn gepolijst zodat er een mooi glad eindresultaat geboekt wordt.

Als ik de vloer heb stof gezogen ben ik klaar voor de afwerking. Voor de afwerking is bewust gekozen voor de hardwax van Osmo. Dit is een twee laags-systeem. Lakken was geen optie omdat Guatambu/Ivoor een houtsoort is welke gevoelig is voor vocht en temperatuur schommelingen.

Als deze laag de volgende droog is, polijst ik de vloer en breng daarna de tweede laag hardwax aan.

De vloer is weer als nieuw!!! En de klant is weer blij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *