Vloer in de was zetten

Waar denk je aan bij een vloer in de was zetten? Aan de lekkere geur van de parketwas en… oh ja poetsen poetsen en poetsen. Want daar wordt de vloer immers mooi van. Als kind vond ik het altijd lekker ruiken als bij mijn ouders thuis de vloer in de was was gezet. En dan was de vloer ook weer lekker glad en konden we glijden met onze sokken over de vloer waar deze zonder dat we er erg in hadden nog mooier werd.

Vloeronderhoud kun je zelf doen, maar zoals ik al in een ander blog meldde kan ik dit ook voor je doen.

Nieuwe tijden

Er zijn nog steeds twee soorten parketwas. De oplosmiddelhoudende parket was en de watergedragen parketwas.

De oplosmiddelhoudende was is vaak op terpentine basis wat in combinatie met de was die lekkere typische ‘waslucht’ veroorzaakte. De was wordt vaak met een doek dun aangebracht en na een tijdje drogen kan deze uitgepoetst worden met een boenmachine of een ouderwets boenblok, dus met het handje. Als je dit met een boenblok doet heb je aan het einde van de rit aardige spierballen.

Een andere optie is watergedragen parketwas……..

En toen was het even stil….. Watergedragen? Jawel. Je zou denken dat dat niet kan. Sommige mensen weten nog dat als je water op de vloer morst dat dit dan witte vlekken geeft. Laat staan dat de was op waterbasis is.

Toch kan het, en het bestaat. Het voordeel is dat er geen oplosmiddelen in deze was zitten en de kans dat je high wordt is nihil. Dus de was is ook goed voor mens, dier en milieu. En bovendien ruikt de was ook vriendelijk droogt snel en geeft de vloer een mooie glans na het uitboenen. Zoals je in het onderstaande filmpje ziet vernevel ik de was met een soort plantenspuit en poetsen deze in, dit kan ook met een doek als je het maar dun aanbrengt. Na droging van circa 30 minuten, kan de was uitgepoetst worden en is de vloer weer als nieuw.

De parketwas die ik heb toegepast is OH39 Lecol WaxCare van Lecol.

Filmpje over het in de was zetten van een vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *