Vloer onderhoud Monocoat

Vloer onderhoud met Monocoat

Iedere houten vloer moet onderhouden worden, de één iets meer dan de andere. Daar heb ik al meerdere blogs over geschreven.

In deze blog word er op een andere manier van vloer onderhoud in gegaan en wel die van Monocoat.

Geen onderhoudsolie maar wel…

In dit geval deden de klanten niet tot geen onderhoudsolie op de vloer enkel zepen, wat gebruikelijk bij Monocoat afgewerkte vloer het belangrijkste onderhoud is. En waar nodig werd de vloer in gesprayd met de onderhoudsolie die altijd standaard in mijn onderhoudspakket meegeleverd word.

Het gemak van DeVe Parketservice

De klanten gingen in dit geval voor gemak. En dat is dat ik dat eens in de zoveel jaar kom doen. De klant zelf was niet van plan om de vloer in de onderhoudsolie te zetten, ze gingen dus voor ‘het gemak van DeVe Parketservice.’

Ik doe deze behandeling niet met onderhoudsolie maar met Rubio Monocoat Oil Plus 2C. Dus de basis olie die de Profi aan moet brengen. Met deze behandeling kan ik de vloer weer helemaal als nieuw maken en lichte slijtage welke je krijgt als er geen onderhoudsolie op de vloer wordt aangebracht, verdwijnt dan.

Hoe word er te werk gegaan?

Als eerste dien je zelf de vloer te stofzuigen. Daarna ros ik de vloer licht op met een schurende pad. Daarna wordt er dit keer door mij stof gezogen. Vervolgens ontvet ik de vloer met een cleaner en haal tevens de laatste stofdeeltjes weg met dit middel. Als dit goed droog ik zet ik de vloer in de Monocoat. En als dat gedaan is moet de vloer 24 uur drogen alvorens alles weer ingeruimd mag worden.

Moet de ruimte leeg zijn?

Het werkt het beste als de ruimte die behandeld moet worden leeg is. Dat is een taak die bij jouw ligt. Uiteraard zijn er omstandigheden dat het niet kan. Maar een leeg vertrek heeft de voorkeur. Als de omstandigheden het toelaten kan het in twee gedeeltes gedaan worden. Let wel: kans op kleur en glansverschillen is met deze oplossing aanwezig.

Weer helemaal als nieuw.

Na deze behandeling is je vloer weer zo goed als nieuw en kan hij je weer een paar jaar goed van dienst zijn. Uiteraard wel lekker blijven zepen met de Monocoat Soap. Of bestel sowieso een onderhoudsset.

Wil jij je Monocoat vloer ook weer een nieuw leven in blazen stuur mij dan een mail of bel 0653768570