Vloer schilderen

Vloer schilderen

Stel je koopt een huis met een plankenvloer. Heel mooi. Alleen de houtsoort he, die is wat minder mooi qua kleur. Je treft een rode exotische houtsoort. Ook mooi….als je daarvan houdt.

Je wilt van die kleur af. Wat nu? In deze blog vertel ik hoe dat het beste gedaan kan worden.

Zijn er opties?

Jazeker. Je kunt ervoor kiezen om de vloer met een kleurolie te laten behandelen. Maar bij deze optie kan de kleur en het uiterlijk nogal eens anders uitpakken. Wat betreft het uiterlijk kan het vlekkerig ogen.

Een andere goede en moderne optie is om de vloer te schilderen. “Ja maar dan verdwijnt de houtkleur”, ja dat is nou juist de bedoeling. De verf geeft een volledige dekking dus geen houtkleur die doorschijnt en de nerf blijft toch enigszins zichtbaar. Dus je ziet wel dat je een houtenvloer hebt en geen zeil of laminaatlook.

Moet ik dan een schilder bellen?

Dat zou je kunnen doen, echter een schilder die schildert nou eenmaal en schuurt geen vloeren. Dus kom je toch weer bij een parket specialist uit.

Ik kan je vloer vakkundig schuren en ja, ik kan de vloer ook dekkend schilderen dit doe ik met een speciale dekkende verf speciaal voor vloeren. Niet iedere verf is geschikt voor vloeren. Nadat de 2 lagen verf zijn aangebracht komen er ook nog 2 slijtvaste laklagen op.

Zo heb je dus een mooi geschilderde vloer met dekkende verf en een slijtvaste laklaag. Deze afwerking geeft een moderne uitstraling aan een plankenvloer.

De verf is leverbaar in iedere RAL-kleur. Dit kan dus zijn in bijvoorbeeld RAL9016 wat je maar wilt. De vloer op de onderstaande foto’s is in RAL7021 geverfd en gelakt.

Wil jij dit ook?

Wil je ook zo’n moderne geschilderde vloer? Neem gerust contact op met mij. Dit kan via mail en een telefoontje kan ook.

2 thoughts on “Vloer schilderen

  1. Beste Deve,

    Wij hebben parketvloer van een tropische rode houtsoort. Deze willen graag geschilderd hebben. Kan dat? Het zou om circa 100 m2 gaan en we zijn heel benieuwd wat dat kost. Ik hoor het graag.
    Mvg Edith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *