Vloer schilderen

Vloer schilderen

Stel je koopt een huis met een plankenvloer. Heel mooi. Alleen de houtsoort he, die is wat minder mooi qua kleur. Je treft een rode exotische houtsoort. Ook mooi….als je daarvan houdt.

Je wilt van die kleur af. Wat nu? In deze blog vertel ik hoe dat het beste gedaan kan worden.

Zijn er opties?

Jazeker. Je kunt ervoor kiezen om de vloer met een kleurolie te laten behandelen. Maar bij deze optie kan de kleur en het uiterlijk nogal eens anders uitpakken. Wat betreft het uiterlijk kan het vlekkerig ogen.

Een andere goede en moderne optie is om de vloer te schilderen. “Ja maar dan verdwijnt de houtkleur”, ja dat is nou juist de bedoeling. De verf geeft een volledige dekking dus geen houtkleur die doorschijnt en de nerf blijft toch enigszins zichtbaar. Dus je ziet wel dat je een houtenvloer hebt en geen zeil of laminaatlook.

Moet ik dan een schilder bellen?

Dat zou je kunnen doen, echter een schilder die schildert nou eenmaal en schuurt geen vloeren. Dus kom je toch weer bij een parket specialist uit.

Ik kan je vloer vakkundig schuren en ja, ik kan de vloer ook dekkend schilderen dit doe ik met een speciale dekkende verf speciaal voor vloeren. Niet iedere verf is geschikt voor vloeren. Nadat de 2 lagen verf zijn aangebracht komen er ook nog 2 slijtvaste laklagen op.

Zo heb je dus een mooi geschilderde vloer met dekkende verf en een slijtvaste laklaag. Deze afwerking geeft een moderne uitstraling aan een plankenvloer.

De verf is leverbaar in iedere RAL-kleur. Dit kan dus zijn in bijvoorbeeld RAL9016 wat je maar wilt. De vloer op de onderstaande foto’s is in RAL7021 geverfd en gelakt.

Wil jij dit ook?

Wil je ook zo’n moderne geschilderde vloer? Neem gerust contact op met mij. Dit kan via mail en een telefoontje kan ook.

17 thoughts on “Vloer schilderen

 1. Beste Deve,

  Wij hebben parketvloer van een tropische rode houtsoort. Deze willen graag geschilderd hebben. Kan dat? Het zou om circa 100 m2 gaan en we zijn heel benieuwd wat dat kost. Ik hoor het graag.
  Mvg Edith

 2. Ik denk er ook over om onze houten vloer te schilderen, ik vind het effect erg gaaf. Ik twijfel nog om een vakkundige schilder in te schakelen, of dat ik het zelf ga proberen uit het oogpunt van kosten besparing. Goed om te weten dat elke RAL kleur mogelijk is. Bedankt voor de inspiratie in elk geval!

 3. In ons nieuwe huis ligt een afzelia vloer. Ik ben niet blij met de rode kleur en overwegen om hem zwart te laten schilderen. Het gaat om ca 120 m2. Zou heel graag een prijsopgave willen.

 4. Hoi Dennis,

  Wat een waardevolle tips en info!

  Bij ons ligt een geoliede massieve grenen vloer die we graag mat grijs geschilderd willen hebben. Het gaat om de woonkamer en hal en omvat samen ca. 66 m2.

  Kun jij aangeven wat de kosten (Inclusief materiaalkosten en werkloon) zijn als we het jou zouden laten doen in plaats van zelf aan de slag gaan? En op welke termijn je eventueel zou kunnen?

  Met vriendelijke groet,

  S. Dijkstra

 5. Beste Dennis. Wij hebben een massief stroken parket van waarschijnlijk een tropisch houtsoort (kleur roodachtig). Wij willen deze graag een lichte kleur geven maar heb begrepen dat schuren en lakken dan geen optie is. Kan schilderen dan wel?? En is dat bij een massieve vloer een fraai gezicht? Het gaat om 60m2. Kan je, indien het mogelijk is, een globale prijsopgave mailen. Dank en groet Peter

  1. Hoi Peter,
   Als je de vloer in jullie geval schuurt en lakt wordt deze al wat bleker. En in sommige gevallen kan een Invisible lak de oplossing bieden. Als jullie de vloer dekkend willen laten schilderen kan dat, maar dan wordt de vloer één kleur en zie je geen verschil in de kleur van de plankjes.
   Ik zal je opties en prijzen voor schilderen en lakken deze week nog mailen.

   Groet,
   Dennis

 6. Kan dit ook met een kwalitatief goede laminaat vloer ? Onze vloer ligt er nu bijna 10 jaar in maar vindt hem al 9 jaar lelijk …. Hij blijft glimmen … mocht het wel kunnen zou u mij een prijsopgave kunnen sturen voor zowel zelf doen als door u te laten doen ? Ca 60 m2
  Dank u voor de inspiratie !

  1. Hallo,
   Laminaat… Altijd lastig deze vraag. Heb er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Wellicht zou het wel kunnen met een kunststof primer maar dan zou de vloer eerst zeer goed ontvet moeten worden. Je hebt door de jaren heen de vloer ook schoon gemaakt en door de reinigingsmiddelen blijven ook zeepresten achter die verstoring voor de hechting kunnen opleveren. Het is niet echt een optie waar ik achter sta.
   Dus ik zou de vloer niet schilderen.

 7. Beste Dennis,

  Wij gaan over een maand ons nieuwe huis in. Daar ligt een kempas houten vloer van circa 40m2.
  Wij willen deze graag lichter verven. Is dit mogelijk en hoeveel zijn de kosten hiervoor?

  1. Hoi Stefan,

   Dank voor het lezen en interesse in mijn blog.
   Ik heb je een mail gestuurd met een prijsopgave voor jullie vloer.
   Hoop jullie een passend voorstel te hebben gedaan.

   Groet,
   Dennis

 8. Hallo, Wat een mooi eindresultaat! Wij hebben een jatoba houten vloer. Is het mogelijk om deze wit te schilderen of wordt het dan roze door doorslag? En we hebben een oude grenen plankenvloer. Deze is al zeker 2x geschuurd en gelakt. Nu zitten we er aan te denken deze ook te schilderen, maar hoe sterk is de lak aangezien grenen vrij zacht is?

  1. Hallo Nan,
   Een Jatoba vloer kan ook geverfd worden. Wellicht eerst even een parketgrondlak toepassen maar daarna kan er geverfd worden. Voor wat betreft de Grenen vloer, dit is inderdaad een hele zachte houtsoort. Het hout zal wel wat indrukkingen krijgen bij zware belastingen. denk hierbij aan een zware kast of nagels van een grote hond, maar krassen daar is de lak wel redelijk goed tegen bestand.
   Hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord.

 9. Hallo Dennis,

  Ik heb een winkel van ongeveer 150m2 met een eikenhouten planken vloer.
  Wat zijn de kosten om deze dekkend te schilderen in lichtgrijs? Of in een greywash?
  Wat óók belangrijk is bij een winkel: hoeveel dagen dan heb je nodig? Is de laag wel redelijk krasbestendig?

  1. Ik zou dan eerder voor een grey-wash kiezen omdat slijtage met verf nog eerder te zien is. Een grey-wash met een keiharde lak zoals bijvoorbeeld een AT lak met keramische deeltjes zou de oplossing kunnen zijn voor jullie winkel. Met 150m2 ben ik wel een week bezig dus de winkel moet wel even dicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.