Waterschade aan parket

Waterschade aan je parketvloer is iets waar je niet echt op zit te wachten als eigenaar van een woning. Echter een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Waterschade kan ontstaan door diverse factoren te weten: lekkende waterleidingen, lekkende verwarmingsbuizen of koude brug van de pui waardoor condens in de vloer kan trekken.

Een bobbel in de vloer

Omdat hout meestal niet zo goed tegen vocht kan gaat deze werken in de vorm van krom trekken, verkleuren of uitzetten, meestal met een bobbel in de vloer tot gevolg.

De spanning moet eraf en dit gaat niet vanzelf en vaak kun je het kromgetrokken hout als verloren beschouwen. Dus dat wordt hakken en breken.

Als de spanning eraf is door het uithakken kijk ik altijd hoe de ondergrond er aan toe is. Vaak is deze nog te nat om gelijk te beginnen met repareren. Dus eerst maar even drogen wat toch wel weken kan duren afhankelijk van de ondergrond.

Repareren

Als de ondergrond droog is kan er gerepareerd worden. Dit is echt vakwerk wat je niet zo maar even doet. Daar is kennis voor nodig. Eerst wordt alles netjes uitgehakt zodat het patroon weer klopt en misschien nog verder uithakken omdat er toch een paar minder mooie plankjes tussen zitten omdat deze zijn aangetast door vocht.

Daarna kan er begonnen worden met leggen en alles weer passend maken op de oude situatie.

Schuren

Ook weer schuren? Ja beter van wel. Omdat er altijd kleur en glansverschil ontstaat als je het plaatselijk bijwerkt en meestal vergoed de verzekering de schade aan je vloer al dan niet geheel.

Na het schuren van de vloer is er niets meer van de reparatie te zien en kun je weer van je mooie parketvloer genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.