Wengé parketvloer

Wengé parketvloer

Hier het zielige verhaal over de Wengé visgraat parketvloer.

Hier was ooit een laminaatvloer overheen gelegd door de vorige bewoners. Toen ik de vloer kwam inspecteren zag ik allemaal bobbels in de mooie parketvloer. En er was ook ooit een waterschade geweest door een lekkende wasmachine. De klant uitgelegd dat de bobbels komen door de folies die altijd onder de laminaatvloeren worden verkocht. Deze sluiten de vloer af en deze kan dan niet meer ‘ademen’. Met bobbelen tot gevolg.

95 strookjes vervangen op 35 vierkante meter.

Dus de offerte moest gemaakt en daarbij ook de plankjes tellen die vervangen moesten worden, ook de maatvoering van de strookjes moest daarbij opgenomen worden. Ik kom met de waterschade mee genomen op 95 strookjes vervangen op 35 vierkante meter. En tevens deze 35 vierkante meter schuren en afwerken.

Opmaken van de offerte

Nadat ik de prijs voor het hout had opgevraagd kon ik de offerte opmaken voor alle werkzaamheden.

Kort daarna kreeg ik akkoord van de klant voor de offerte. Ze vinden de vloer erg mooi dus die wilde ze behouden.

Repareren van de vloer

De beitels zijn geslepen en klaar voor het gevecht tegen de waterschade en de delen die bol staan. Ik ben met circa 95 stroken en de waterschade toch nog bijna de gehele dag bezig geweest. Uithakken van parket is een secuur klusje dus daar moet je alle aandacht bij houden.

Nadat alles gerepareerd was kan de lijm drogen en de volgende dag kan er begonnen worden met schuren.

Schuren en afwerken

De volgende dag eerst alle gerepareerde stroken vlak geschuurd, en daarna vervolgens de hele vloer schuren. Omdat de vloer ook gespijkerd was moest er ook gedreveld en gestopt worden. Nadat alle schuur werkzaamheden gedaan zijn de vloer nog mooi krasvrij glad gepolijst en vervolgens afgewerkt met Loba Impactoil transparant.

Als deze vloer klaar zijn geeft mij dat altijd weer een voldaan gevoel. Weer een plaatje afgeleverd.

Ik vermoed dat de klant veel plezier van zijn vloer gaat hebben, en dat er geen andere vloer overheen gelegd gaat worden.

Wengé

Wengé is een houtsoort die niet meer veel voor komt. Het werd veel in de jaren 70 toegepast. Het is een hele harde houtsoort en komt uit Afrika. Wengé is een bedreigde houtsoort. Het krijgt na bewerking een bruin/zwarte uitstraling.